Overgangen til jordbrukssamfunn

Under granskingane av buplassane ved Fosnstraumen tok botanikarane ut prøvar av pollen frå jordlaga frå steinalder og frå myra utanfor buplassane. Der dukka det opp pollen av kveite og bygg i laga frå yngre steinalder. Dessutan synte pollenanalysane at terrenget i nærleiken av buplassane var beita ned i denne perioden. Dette viser at fangstfolka her var blant dei første i Noreg som eksperimenterte med jordbruk og husdyrhald. I slutten av yngre steinalder kom jordbruket for fullt. Då vart buplassane ved sjøen avvikla og dei rydda i staden jorda der som gardane ligg i dag på Straume og Fonnes.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s