Steinalderkosthaldet

Funna på buplassane viser at steinalderfoka levde mykje av fisk. Dei har ete både lange, laks og makrell, men seien var – som i dag – den mest vanlege fiskearten. I tillegg til fisk fanga dei sel og oter, og sjøfugl, som dei nytta til mat. Dei åt også hjort og villsvin, som dei jakta på inne på øyane.

Buplassane var òg stader der dei ordna fangsten og viltet. Kjøtet steika dei på små opne eldstader inne i eller ved husa. På buplassane frå yngre steinalder vart det funne skår av keramikk -kar. Kara brukte dei til oppbevaring av mat eller til å koka i. Steinalderfolka ved Fosnstraumen åt ikkje berre kjøt og fisk. Naturvitskapelege granskingar på buplassane visar at dei som budde der sanka bringebær og hasselnøter. Truleg har dei lagra all slags etande  planter.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s