«Steinalderlandsbyen ved Fosnstraumen»

Det rike livet i straumen gjorde at folk busette seg tidleg ved Fosnstraumen. Dei første menneska kom alt for 10-11.000 år sidan, i byrjinga av perioden me kallar eldre steinalder eller jegersteinalderen. Funnmaterialet frå dei arkeologiske undersøkingane viser at det har budd folk her gjennom det meste av steinalderen, gjennom 5-6000 år.

Hovudmengda av dei til no reistrerte buplassane er likevel frå eit avgrensa tidsrom kring overgangen mellom eldre og yngre steinalder. Den høge konsentrasjonen av steinalderfunn i området – og ikkje minst graden av samtidighet mellom dei – gjer at staden har vorte kalla «Steinalderlandsbyen ved Fosnstraumen».


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s